Podjetje Valeovita je že leta 2015 pridobilo certifikat ISO 9001 s katerim je potrjeno vodenje kakovosti skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi.

Kaj to pomeni v praksi?

To pomeni, da so vsi koraki razvoja izdelkov, nabave ustreznih surovin, postopki proizvodnje in distribucije vodeni po mednarodno uveljavljenih visokih nivojih kakovosti.

Oz. če pogledamo podrobneje.

Vsaka faza razvoja izdelka poteka po vnaprej določenem načrtu, ki je zasnovan na način , da so vsi pomembni koraki vključeni, ovrednoteni in pravilno izpeljani.

Od same preučitve obstoječe znanstvene literature do raziskave opravljenih kliničnih in ne-kliničnih študij pa vse do prvih testiranj in izdelav prototipnih vzorcev.

Ko zaključimo z razvojem vstopimo v faze nabave surovin, ki v Valeoviti potekajo izključno pri preverjenih proizvajalcih znotraj Evropske Unije. Iščemo in izbiramo takšne surovine, ki so po svojem izvoru naravne, brez GSO, ne vsebujejo umetnih barvil in drugih ne-potrebnih umetnih tehnoloških sredstev. Pravilo, ki se ga držimo je: želimo naravne, varne in učinkovite surovine.

Kljub temu, da nabavljamo pri izključno preverjenih proizvajalcih, ki so tudi samo imetniki uveljavljenih visokih standardov kakovosti, pri samem prevzemu blaga opravimo vzorčenje in skladno s t.i. “kakovostno matrico” vzorce vhodnih surovin pošljemo na analize v akreditirane laboratorije.

Surovine ustrezno skaldiščimo in jih po potrebi in skladno s planom proizvodnje prestavimo v proizvodni obrat.

Še besedo povem o proizvodnem obratu: tudi ustreznost obrata samega to je prostora, opreme, uporabljenih materialov preverjamo in redno potrjujemo.

Postopek proizvodnje poteka po vnaprej določenih korakih (premišljenih in z empiričnimi poskusi opredeljenimi) venomer in brez izjeme po načelih zagotavljanja dobre proizvodne in živilske prakse. Najprej na laboratorijski precizni tehnici odtehtamo vsako surovino posebej (za PetVital Relax npr. je to kar 7 sestavin), ki jih nato v mešalniku homogeno zmešamo skupaj. Nato pa to nastalo mešanico spravimo v kapsule. Kapsule nato zapakiramo v plastenke in zunanje škatlice, ki jih označimo s serijami in roki uporabnosti.

Iz surovin izdelamo izdelke, čigar kakovost prav tako, skladno z načrtom preverimo v akreditiranih laboratorijih v Sloveniji, napogosteje v Nacionalnem Laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Verjamem, da se sedaj že vprašate: “Kaj pa toliko preverjajo?” No v tej fazi ponovno potrdimo ustrezno homogonost naših izdelkov, saj mora vsaka kapsula posebej zadostiti zahtevam po posameznem hranilu. Če smo npr. zapisali, da je v eni kapsuli PetVital Agility-ja 55 mg vitamin-a C , potem mora prav vsaka kapsula vsebovati najmanj 55 mg vitamina C. In to velja za vse sestavine v naših izdelkih. Prav v vseh izdelkih. Torej, s kemijskimi analizami potrdimo ustrezno homogenost, ter ponovno zdravstveno ustreznost. To sledenje pa pomeni, da naši izdelki ne vsebujejo težkih kovin, plesni, kvasovk in katerih koli drugih človeškemu ali živalskemu zdravju nevarnih mikroorganizmov.

Mirjana Frankovič, Valeovita

Phone: +386(0) 40 520 257
Parmova ulica 53, Ljubljana
Brezplačna dostava za vsa naročila!