Prehranska dopolnila Focus sport so razvita in oblikovana tako, da ne vsebujejo nobenih sestavin, ki jih naš organizem dodatno ne potrebuje. Če pogledamo podrobneje:

Salty Caps 60kaps vsebujejo samo tiste elektrolite, ki jih telo dejansko med aktivnostjo troši. In v točno takšni količini, kot jih povprečno posameznik med uro vadbe porabi. In ničesar drugega.

Marine Magnesium je naravni magnezij in mešanica drugih mineralov iz 100% naravnega vira. Magnezij je pomemben element, ki v telesu kot kofaktor sodeluje v več sto encimskih sistemih, ki so vključeni v sintezo beljakovin in delovanje mišic, tudi srca, Potreben je za energijski metabolizem in sodeluje pri ohranjanju zdravih kosti. Več kot polovica v magnezija v telesu se nahaja v kosteh. Pomanjkanje magnezija lahko povzroči mišične krče, pomanjkanje apetita, povišan krvni tlak in motnje v srčnem delovanju, vendar je zaradi razširjenosti v prehrani pri zdravih ljudeh zelo redko. neravnovesje elektrolitov, povečano tveganje za nastanek srčnih bolezni, kapi, povišanega krvnega tlaka.

Focus Iron 22mg

Železo je mineral, ki ga potrebujemo vsi, zlasti tisti, ki smo telesno dejavni, da se v naših telesih tvorijo rdeče krvničke, ki delujočim mišicam prenašajo kisik. Pomanjkanje železa v telesu povzroči slabokrvnost, to pa spremlja utrujenost, zasoplost, apatičnost in splošno pomanjkanje energije, kar se negativno odraža na delovni zmogljivosti. Prav tako je motena termoregulacija, imunski sistem je oslabljen.

Železo je rudnina, ki jo telo vsrkava najtežje. Ni pomembno, ali pojeste dovolj hrane, ki vsebuje ta mineral, treba ga je uživati na način, da je telesu čim bolj razpoložljivo. In Focus IRON 22g je aminokisliniski kelat, ki ima klinično dokazano najboljšo razpoložljivost.  Dodali smo mu vitamin C , ki dodatno omogoča izkoristek železa in vitamin B skupine, ki v tej edinstvni formulaciji delujejo sinergistično.

Vzdržljivostni športi tudi lahko izzovejo njegovo pomanjkanje. Prav tako se poslabša aerobna učinkovitost in sposobnost organizma za ustrezno prilagoditev vzdržljivostnim treningom ter maksimalna poraba kisika.

Omega 100mg

Številne študije so dokazale, da omega 3 maščobne kisline sodelujejo pri množici fizioloških procesov, kot je delovanje živčnih celic in možganov. Koristijo imunskemu sistemu in preprečujejo strjevanja krvi, varujejo srce in krvni obtok, znižujejo skupni in LDL-holesterol v krvi in znižujejo krvni tlak. Poleg tega izboljšujejo kronične vnetne bolezni (artritis, luskavica, ulcerozni kolitis …), skrbijo za zdravje las in kože ter pospešujejo izgorevanje drugih maščob, zato pomagajo tudi zmanjšati težo. Ključne so tudi za nosečnice, saj jih plod nujno potrebuje za razvoj možganov, njihovo pomanjkanje pa lahko povzroči poporodno depresijo.

 

 

Phone: +386(0) 40 520 257
Parmova ulica 53, Ljubljana