Podatki o podjetju:

Valeovita d.o.o

Središka ulica 5

SI – 1000 Ljubljana

Davčna številka: SI38908395

Matična številka: 6204732

Telefon: +386 (0)590 58 151 in +386 (0)40 773 397

Elektronski naslov: info@focussport.eu

Valeovita d.o.o. je lastnik in upravitelj spletne strani Focussport. Prosimo vas, da pozorno preberete navodila in pogoje poslovanja, pred uporabo spletne strani www.focussport.eu. Delovni čas internetne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

 1. Sprejem pogojev poslovanja

Z vstopom na spletno stran oziroma uporabo katerega koli dela spletne vsebine ali storitve, se strinjate s pogoji poslovanja spletne strani FocusSport, prav tako sprejemate vsa ostala pravila in pogoje, ki so na voljo prek nje. Valeovita d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali dopolni splošne pogoje. Spremembe začnejo veljati z dnem objave na spletni strani. Nadaljevanje uporabe spletne strani ali uporabe kateregakoli dela njene vsebine, se šteje, da soglašate k spremenitvi in dopolnitvi pogojev. Valeovita d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila, spremeni ali razveljavi katerikoli del svojega poslovanja, ki vključuje spletno stran, ali katerikoli njen del, podstrani ali storitve, ki se zagotavljajo po njih. (Predmetna pravica vključuje, vendar ni omejena na razpoložljivost, vsebino, dostopnost novih načinov prenosa podatkov, kot tudi pravico do dostopa ali uporabe spletnega mesta.) Z samo uporabo spletne strani se stranke avtomatsko strinjajo s splošnimi pogoji, navedenimi v nadaljevanju.

 1. Registracija uporabnika

Z registracijo na www.focussport.eu postanete član Focussport-a. Pravico do nakupa na spletni strani Focussportimajo registrirani člani in tudi gostje, ki se na spletno stran ne registrirajo, saj opravijo le hitri nakup. Za uporabo nekaterih vsebin in storitev na tej spletni strani, se morate prijaviti v sistem s svojim e-poštnim naslovom, geslom in drugimi podatki, ki jih zagotovijo v postopku registracije. V postopku registracije in pri izpolnjevanju osebnega profila se strinjate, da podajate točne, popolne in aktualne informacije. V postopku registracije ni dovoljeno uporabljati imen in vzdevkov, ki so v lasti tretjih oseb, ki so nezakoniti, škodljivi, grozijo, zlorabljajo, nadlegujejo, obrekujejo ali so na kakršen koli način škodljivi za otroke in mladoletne osebe. Prav tako ni dovoljena uporaba imen javnih osebnosti. V primeru kršitev teh pravil ima podjetje Valeovita d.o.o. pravico ukiniti ali izbrisati vaš račun. Ob svojem resničnem imenu se ne sme navajati imena podjetij, blagovnih znamk ali spletnih strani. Ni dovoljeno registrirati dva ali več računov v korist pravne ali fizične osebe. Valeovita d.o.o. si pridržuje pravico, da zavrne registracijo in prekliče ali zavrne možnost nadaljevanja uporabe računa, na katerega je upravičenec registriran v primeru, ko uporabnik na kakršen koli način krši splošne pogoje ali drugače upočasni ali prekinja normalno delovanje strani. Valeovita d.o.o. si pridržuje pravico, da sprejme ustrezne ukrepe proti takšni osebi. V postopku registracije Valeovita d.o.o. se zbirajo nekateri osebni podatki v skladu s splošnimi pravili in pogoji osebnih podatkov. Valeovita d.o.o. želi zaščititi varnost otrok, tako da oseba, mlajša od 15 let, ne more biti registrirana kot stranka. Otroci, mlajši od 15 let ne smejo kupovati izdelke na spletni strani www.focussport.eu. Prav tako Valeovita d.o.o ne zahteva in ne zbira podatke oseb, mlajših od 15 let.

 1. Dostopnost informacij

Valeovita d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotavljala naslednje informacije:

– Osnovni podatki podjetja (ime, sedež podjetja, matična in davčna številka).

– Kontaktne podatke, ki omogočajo uporabnikom in članom hitro, učinkovito in preprosto komunikacijo (telefon, elektronska pošta).

– Glavne značilnosti izdelkov in storitev (sprecifikacije in navodila za uporabo).

– Razpoložljivost izdelkov (katerega koli proizvoda, ki se oglašuje na spletni strani, mora biti na voljo v razumljivem roku).

– Pogoji dostave izdelka (način, kraj in datum dostave).

– Vse cene morajo biti jasno in natančno opredeljene, razvidno mora biti v kolikor vsebujejo davke in stroške prevoza.

– Načini plačila in dostave ter zagotovilo trajanja ponudbe.

– Obdobje, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop od pogodbe ter koliko znašajo stroški vračila izdelka.

– Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 1. Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta, se ponudba in cene v spletni trgovini Focussport posodabljajo in ažurirajo pogosto. Cene so popolnoma enake tako za registrirane člane kot tudi za goste v spletni trgovini. Cene nekaterih izdelkov v spletni trgovini so lahko nižje od cen istih izdelkov v maloprodajnih trgovinah. Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene nimajo vnaprej določenega roka trajnosti. Ponudba velja do preklica oziroma do odprodaje zalog.

 1. Naročilo in cene

Prodajna pogodba med Valeovita d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Valeovita d.o.o pošlje kupcu preko elektronske pošte potrditev naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Prodajna pogodba (tj. elektronsko sporočilo, ki potrjuje naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Focussport. Vse navedene cene na spletni strani so v EUR.

 1. Načini plačila

Plačati je možno na UPN račun prodajalca. Prav tako je možno je tudi plačilo s kreditnimi karticami (MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro BA) z aplikacijo Paypal. Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja Valeovita. V tem primeru stroškov prevzema ni.

 1. Stroški poštnine

Stroški pakiranja in dostave za naročila:

– Do 50€ znaša strošek 3 €

– Nad 50 € je strošek 0 €.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Osebni prevzem izdelkov v na lokaciji podjetja je brezplačno.

 1. Izdaja računa

Valeovita d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 1. Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Focussport. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Focussport ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

 1. Postopek nakupa

Kupec izbere želeni izdelek s klikom na “Dodaj v košarico”. S tem se izdelek doda v košarico in obvesti kupca o tem. Če želi kupec nadaljevati z nakupi, klikne “Nazaj na prejšnjo stran” ali s klikom na pregledu košarico izbrane izdelke. Če ima kupec kodo s popustom jo lahko aktivira z vnosom kode v okence. Če želi kupec zaključiti naročilo klikne “Pojdi na plačilo”. Odpre se stran s podatki o plačevanju. V naslednjih korakih vnesete podatke o plačniku, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov se naročilo zaključi s klikom na “naroči”.

 1. Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Palvital  so na spletni strani Palvital vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Palvital lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

 1. Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ. Kupec to stori s pisno izjavo v kateri je jasno izrazil svojo voljo, da želi prekinitev pogodbe. Svojo odločitev mora poslati po pošti na naslov Valeovita d.o.o., Središka ulica 5, 1000 Ljubljana  ali po elektronski pošti na info@focussport.eu, kupec mora navesti ime in priimek, naslov, številko telefona, e-mail in podatke proizvoda. Prodajalec je dolžan kupcu sporočiti, da je prejel kupčev odstop od pogodbe. Prodajalec bo najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko mu je bil vrnjen izdelek kupcu vrnil kupnino. Kupec mora proizvod vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini ter originalni embalaži, razen če je proizvod uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja proizvoda. Prosimo vas da ob prevzemu proizvoda, proizvod pregledate in v primeru, da je proizvod vidno poškodovan ali celo uničen proizvoda ne prevzemajte, v tem primeru nas pokličite na telefonsko številko  +386 (0)40 77 33 97 ali nam pišite na elektronski naslov info@focusspot.eu, navedite svoje podatke (ime, priimek, telefon, za kateri izdelek gre) in nam sporočite razlog zavrnitve sprejema proizvoda. Kolikor ste proizvod sprejeli in ste naknadno ugotovili, da ne vsebuje naročenih izdelkov ali da se podatki na računu ne ujemajo z naročenimi izdelki, nam prosim to sporočite v roku 24 ur od trenutka ko ste proizvode sprejeli. V najkrajšem času vas bomo obvestili z nadaljnjimi navodili.

 1. Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Ko izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet. Ko proizvod nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana. Ko proizvod nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane in ko je prodajalec izročil proizvod, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Valeovita d.o.o. spoštuje evropsko zakonodajo o osebnih podatkih. Valeovita d.o.o. si zelo prizadeva za zaščito in varnost osebnih podatkov. Zbira in uporablja osebne podatke zgolj za: Da bi uporabniki lahko uporabljali storitve in aktivnosti prek spletne strani www.focussport.eu, za izboljšanje delovanja spletne strani, ustvarjanje baze uporabnikov z namenom izboljšanja storitve ali marketinga. Da bi se lahko stopilo v stik s kupcem z namenom dostave marketinškega materiala in izboljšale promocijske dejavnosti.

Osebni podatki se lahko uporabijo samo za reševanje problemov, uporabo administrativnih nalog in vzpostavitev kontakta s strankami. Valeovita d.o.o. shranjuje osebne podatke registriranih članov Palvitala in v nobenem primeru ne bo podatkov posredovala tretjim osebam. Za varnost osebnih podatkov je odgovoren tudi  uporabnik sam in sicer na način, s katerim zagotavlja varnost vaše e-pošte, uporabniško ime in geslo. Valeovita d.o.o. ne odgovarja za primere zlorab uporabniških imen in gesel, ter si bo takoj po vašem obvestilu o zlorabi prizadevala za zaščito vaših pravic. O morebitni zlorabi nas obvestite na  elektronski naslov  info@focussport.eu.

 1. Komunikacija

Valeovita d.o.o. bo z uporabniki komunicirala na daljavo, razen če uporabnik ali kupec temu izrecno nasprotuje. Oglaševanje preko elektronske pošte bo vsebovalo naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, jasno bo vidno kdo je poslal oglas. Različne posebne ponudbe, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bo jasno in enostavno omogočeno, da se kupec odjavi od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Valeovita d.o.o. izrecno spoštovala.

 1. Ocene, mnenja in priporočila

Ocene, mnenja in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani in trgovine, njihov namen je obveščanje in izboljšanje same uporabe spletne strani. Valeovita d.o.o. omogoča vsakemu uporabniku spletne strani, da izrazi svoje mnenje, vendar pred končno objavo mnenja uporabnika, si Valeovita d.o.o. pridržuje pravico do pregleda, saj je strogo prepovedano kakršno koli javno obrekovanje ali na kakršen koli način kršiti pravice drugih, vsako gradivo, ki je zaradi svoje narave nezakonito, grozeče, žaljivo ali ogroža zasebnost, ki je vulgarno, opolzko ali na kakršen koli način drugače neprimerno za javno objavo, ki spodbuja nezakonito dejavnosti ali kako drugače krši predpise. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in podjetju Valeovita d.o.o. dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Valeovita d.o.o. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Valeovite, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Valeovito.

 1. Pravno obvestilo

Vse pravice so pridržane. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani Palvital razen v primeru izrecne in pisne odobritve s strani Valeovita d.o.o.

Vsa vsebina spletne strani je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine (registrirani in neregistrirane blagovne znamke, besedila, slike in ostalo) in vsa programska oprema so last Valeovita d.o.o. Kljub nenehni skrbi in pozornosti, ki jo namenjamo spletni strani, ne moremo zagotavljati, da so objavljeni podatki popolni ali točni. Naša priporočila glede procesov uporabe in delovanja temeljijo na obsežnih raziskavah in praktičnih izkušnjah. Glede na obseg različnih materialov in pogojev pri katerih uporaba poteka, ne moremo odgovarjati za dosežene rezultate in/ ali kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala kot posledica uporabe izdelkov. Poleg tega ne moremo zagotoviti, da so informacije objavljene na naši spletni strani primerne za namene in cilje, za katere iščete podatke na spletni strani. Vse informacije, izdelki in storitve so na voljo pod obstoječimi pogoji in brez (implicitne) garancije ali jamstva glede zanesljivosti ali primernosti za določen namen ali kako drugače.

Valeovita d.o.o. ne odgovarja za nikakršno neposredno ali posredno škodo kakršne koli vrste, ki se lahko pojavi ali je kakor koli povezana z uporabo spletne strani Palvital ali zato, ker je spletna strani bila začasno nedostopna za posvetovanje. Prav tako ne odgovarja za posredno ali neposredno nastalo škodo, ki je posledica uporabe podatkov pridobljenih na spletni strani Palvital.

Podjetje Valeovita d.o.o., Središka ulica 5, 1000 Ljubljana, bo podatke, pridobljene od uporabnikov, pridobivalo, hranilo in drugače obdelovalo le za naslednje namene:

 • vodenje baze registriranih uporabnikov;
 • administracija spletne strani;
 • statistične raziskave (skupno število uporabnikov, število novih uporabnikov na določeno časovno enoto ipd.);
 • občasno obveščanje po elektronski pošti o ponudbi, ugodnostih, promocijah, akcijah in drugih aktivnostih.

Upravljavec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na enostaven način omogočil odjavo od prejemanja sporočil.

Podatki bodo varovani skladno z zahtevami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.

Valeovita d.o.o. si pridržuje pravico, da kadar koli in kakor koli, delno ali v celoti spremeni, dodaja ali odstrani vsebine objavljene na spletni strani (vključno s tem pravnim poukom), ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

 1. Pritožbe in spori

V primeru, da ste zaradi katerega koli razloga nezadovoljni nam lahko to sporočite po elektronski pošti info@focussport.eu ali na telefonsko številko +386 (0)40 77 33 97. Za čim hitrejšo ugotovitev za kateri izdelek gre na katerega se nanaša pritožba, vas prosimo, da navedite številko naročila, številko ali uporabniško ime vašega računa. Valeovita d.o.o. bo potrdila prejem pritožbe v pisni obliki, in odgovor, kot je v skladu z zakonom, boste prejeli v roku petnajstih (15) dni od dneva prejema pritožbe s strani Valeovite d.o.o.

 1. Poravnava

Valeovita d.o.o. ne priznava nikakršne poravnave, katero bi kupec lahko uveljavljal. V primeru odškodninskih pritožb vam Valeovita d.o.o. na spletni strani omogoča kontakt na info@focussport.eu za reševanje potrošniških sporov.

 1. Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani Palvital bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

 1. Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkih

Vse informacije na spletni strani www.focussport.eu so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč. Pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom ali pa pri strokovnjakih na sedežu podjejtja Valeovita.

Phone: +386(0) 40 520 257
Parmova ulica 53, Ljubljana
Brezplačna dostava za vsa naročila!